Home » ByRocco Foundation Voedselbossen

ByRocco Foundation Voedselbossen

Project afgesloten: Dankzij alle donaties hebben wij 3 voedselbossen kunnen realiseren! Onwijs bedankt <3

We hebben wederom een bijzonder project: samen met jou willen wij voedselbossen in het Rifgebied realiseren. Hiervoor gaan wij samenwerken met Stichting Riforest, lokale kwekers en boeren in de Rif. Spreekt dit jou aan? Lees vooral verder!

Het Rifgebied?

In Noord-Marokko ligt het Rifgebied, een prachtig gebied dat ooit rijk was aan een uitgebreide flora en fauna. Helaas kreeg het gebied te maken met klimaatveranderingen, waaronder oprukkende verwoestijning en erosie met leegloop als gevolg.

Door bomen te planten, willen wij deze klimaatveranderingen tegengaan. ByRocco Foundation wil voedselbossen helpen aanleggen als alternatief voor de éénjarige landbouw die de boeren nu toepassen. Wij juichen juist meerjarige landbouw toe. De lokale boeren krijgen materiële hulp en verdere ondersteuning bij het aanleggen van de voedselbossen. Ze leren meerjarige landbouw toe te passen aan de hand van de permacultuur principes: zorg voor de mens, zorg voor de aarde en het delen van overvloed. Zo dragen we samen bij aan het economisch en ecologisch herstel van het Rifgebied.

Waarom is een voedselbos zo belangrijk?

Voedselbossen zijn heel bijzonder! Ze bestaan namelijk uit verschillende soorten bomen, struiken en planten. Bij normale landbouw wordt er vaak kunstmest als voeding gebruikt. In een voedselbos zorgt het bos juist zelf voor voedsel. Al het afgevallen blad blijft liggen en wordt door het steeds uitbreidende bodemleven (aarde) verteerd tot voedsel voor hetzelfde bos.

Wat ook leuk is, is dat deze mix van bomen en struiken allemaal op een ander moment verschillende insecten bedienen. Door deze insecten komen er weer allerlei andere dieren op af zoals vogels en kleine dieren als egels.

Ons streven is dat de voedselbossen hoge opbrengsten aan voedsel opleveren per vierkante meter. Het voedselbos zal op duurzame wijze voedsel produceren zonder ingrijpende activiteiten. Dit is goed voor de aarde, de mensen en de dieren.

Waarom doneren?

Voor € 5,- doneer je een boom en voor € 325,- kunnen wij een heel voedselbos aanleggen. Met het gedoneerde geld zorgt ByRocco Foundation ervoor dat er meer fruit- en notenbomen gekocht worden bij lokale kwekers in de Rif. We zorgen voor het transport naar de boeren. Als de boer lichamelijk niet in staat is te planten, zorgen we voor ondersteuning bij het graven van de gaten.

Bij het beplanten wordt er rekening gehouden met biodiversiteit. Denk hierbij aan olijf-, johannesbrood-, granaatappel- en amandelbomen. Ook worden er struiken (bijvoorbeeld druiven) en verschillende soorten kruiden geplant.

Stel je eens voor: straks is er een prachtig voedselbos aangelegd. Een boer plukt vruchten van de bomen en voedt zijn gezin. Tijdens het plukken van een granaatappel wordt hij omringd door bijen die zich voeden met de nectar van de omringende bloemen van struiken en kruiden. Het voedselbos is een succes, er is zelfs sprake van overproductie. De boer kan de oogst verkopen op een weekmarkt en zo wordt hij steeds onafhankelijker. Stel je eens voor dat jij hebt bijgedragen hieraan. Dat geeft vast een heerlijk gevoel! Investeren in een groenere wereld is de beste investering die er is!

Geef een duurzaam cadeau

Op zoek naar een duurzaam cadeau? Dan is bomen planten in naam van een dierbare een leuk idee. Dit is mogelijk vanaf 10 bomen en wij maken dan een prachtig digitaal certificaat voor je. We hebben bijvoorbeeld Verjaardags bomen, Huwelijks bomen en Geboorte bomen. Dat is nog eens een duurzaam en groen cadeau! Wil je een gepersonaliseerde cadeau bomen certificaat? Mail dan naar info@byrocco.com.

De donatiemogelijkheden op een rij

  • Voor € 5,- wordt er namens jou een boom geplant in de Rif.
  • Voor € 50,- kun je 10 bomen laten planten in iemands naam. Je krijgt dan een digitaal certificaat.
  • Voor € 325,- plant je een heel voedselbos.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *