Home » Palestina

Palestina

Laten WE onze stem gebruiken

De choquerende beelden van de huidige Palestijnse situatie kunnen niemand zijn ontgaan. We kunnen ons voorstellen dat het verlammend kan werken om er machteloos naar te kijken met het gevoel dat we niets kunnen doen. ByRocco geloofd dat niets minder waar is en er wel degelijk iets is wat we kunnen doen! Maar we kunnen het niet alleen.

ByRocco draagt bij door het planten van zoveel mogelijk olijfbomen in Palestina op grond van Palestijnse boeren. Die vervolgens door de Palestijnen gebruikt kunnen worden om in broodnodige behoeften te voorzien. Draag bij door een olijfboom te doneren of onze pagina te delen om zo nog meer bewustzijn te creëren. Samen brengen we hun geluid ten gehore!

Belang van een Olijfgaard


Door het planten van olijfbomen op privé landschappen van Palestijnse landeigenaren, vergemakkelijken wij de omstandigheden. Omstandigheden die al heel zwaar zijn geworden door de beperkingen die de staat Israël de Palestijnse boeren opdringt. In de loop van de tijd is de olijfboom een symbool geworden van vrede, hoop, wijsheid en welvaart. Voor de Palestijnen is daar een specifieke betekenis bijgekomen. De olijfboom is een symbool geworden voor de verbondenheid met het land. De olijfboom lijkt in eerste instantie een puur symbolische gif

Maar deze bomen dienen een veel groter doel. namelijk ons hier in het westen geaggregeerd houden met het lot van onze Palestijnse mede mensen. Want mocht het ergste gebeuren en zou dit stuk grond ingenomen worden, dan hebben wij als Europese bondgenoten letterlijk en figuurlijk al geïnvesteerd en geaggregeerd. We hebben geen macht over wat onze macht hebbers voor boodschap geven maar wij hebben wel zelf de keuze om een ander boodschap te sturen naar deze mensen.

In de meest praktische zin is de olijfboom voor veel Palestijnen een belangrijke bron van inkomsten. Eén olijfboom geeft negen kilo olijven welke geperst worden tot ongeveer twee liter olijfolie. Honderd bomen leveren ongeveer 3.000 euro op. Naast alle inkomsten uit olie en olijven genereert de olijfboom ook inkomsten door zijn hout dat gebruikt wordt voor handwerk of als brandstof.

Zo realiseer je een olijfboom.


Voor € 20,- doneer je een olijfboom. Hiervoor krijgt je een digitaal certificaat op naam naar wens. Hierop staat dat deze olijfboom wordt aangeplant in de ByRocco-olijfgaard. Wil je het certificaat cadeau geven? Druk het A4 certificaat af op 300 grams biotop, natuur crème en je hebt een prachtig certificaat. Alle donateurs die een boom hebben gedoneerd komen met naam op een gezamenlijk bord bij de ByRocco-olijfgaard te staan, en zijn later terug te vinden in de online database op naam.

  • Overboeking een totaal bedrag van € 20,-
  • Een mail sturen naar info@byrocco.com met betaalbewijs en de naam/namen die op de certificaten komen te staan.
  • Na bovenstaande ontvang je van ons het digitale certificaat via mail. (check ook je spam voor onze mail)

Alle gedoneerde olijfbomen worden volledig aan de Palestijnse boeren gegeven. Zij mogen alles dat de boom geeft gebruiken voor eigen consumptie of het verkopen.

Scrol helemaal naar beneden als je wilt weten wat je nog meer kunt doen om Palestina te helpen.

5 broken cameras
Plan voor bezette Westelijke Jordaanoever

Boycott

Wat te boycotten

Podcasts

This Is Palestine (Spotify)

Boeken

“Justice for Some” by Noura Erakat

Ondersteun een petitie

Bevrijd NOS-media van Israël-propaganda #FreeNOS en teken deze petitie

Stuur een brief / e-mail naar de Egyptische ambassade naar #FreeRamyShaath

Stop regeringen die de Israëlische nederzetting steunen

Zet Palestina op Google maps!

Zeg AXA om te stoppen met het financieren van Israëlische apartheid