Home » Plant een Olijfboom in Palestina

Plant een Olijfboom in Palestina

Het komende plantseizoen wordt een ByRocco-olijfgaard in Palestina aangeplant. De olijfbomen worden gegeven aan een boer uit een Palestijns dorp op de Westoever. En in naam van de donateurs geplant in het regenachtige plantseizoen, welke tussen december en maart is. Alle bomen die tussen nu en 31 december 2021 gedoneerd zijn, worden uiterlijk in maart 2022 aangeplant.

Voor € 20,- doneer je een olijfboom. Hiervoor krijgt je een digitaal certificaat op naam naar wens. Hierop staat dat deze olijfboom wordt aangeplant in de ByRocco-olijfgaard. Wil je het certificaat cadeau geven, dat kan. Druk het A4 certificaat af op 300 grams biotop, natuur créme en je hebt een prachtig certificaat.

Alle donateurs die een boom hebben gedoneerd komen met naam op een gezamenlijk bord bij de ByRocco-olijfgaard te staan, en zijn later terug te vinden in de online database op naam.

Zo realiseer je een olijfboom?

  • Overboeking totaal bedrag van € 20,-.
  • Ons een mail sturen met betaalbewijs ter bevestiging (info@byrocco.com) en de naam/namen die op de certificaten komen te staan.
  • Ontvang je van ons het digitale certificaat via mail. (check ook je spam voor onze mail)

Belang van een ByRocco-Olijfgaard

Palestijnen voelen op veel verschillende manieren – biologisch, cultureel en religieus – een connectie met de olijfboom. In de loop van de tijd is de olijfboom een symbool geworden van vrede, hoop, wijsheid en welvaart. Voor de Palestijnen is daar een specifieke betekenis bijgekomen. De olijfboom is een symbool geworden voor de verbondenheid met het land.

De olijfboom is voor veel Palestijnen een belangrijke bron van inkomsten. Voor het groeien van olijven heeft een Palestijnse boer voor het grootste gedeelte van het jaar genoeg aan regenwater, alleen in juli en augustus is het nodig om in beide maanden een keer extra water te geven.

Eén olijfboom geeft negen kilo olijven welke geperst worden tot ongeveer twee liter olijfolie. Honderd bomen leveren ongeveer 3.000 euro op, de meeste olie is voor eigen gebruik. Naast alle inkomsten uit olie en olijven genereert de olijfboom ook inkomsten door zijn hout dat gebruikt wordt voor handwerk of als brandstof.

Alle gedoneerde olijfbomen worden volledig aan de Palestijnse boeren gegeven. Zij mogen alles dat de boom geeft gebruiken voor eigen consumptie of het verkopen. Dit is een initiatief van ByRocco voor Palestina via Plant een Olijfboom.

ByRocco Olijfgaard

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *