Home » Plant een Olijfboom in Palestina

Plant een Olijfboom in Palestina

Op initiatief van ByRocco foundation wordt het komende plantseizoen een ByRocco-olijfgaard in Palestina aangeplant. De olijfbomen worden gegeven aan een boer uit een Palestijns dorp op de Westoever. En in naam van de donateurs geplant in het regenachtige plantseizoen, welke tussen december en maart is. Alle bomen die tussen nu en 31 december 2021 gedoneerd zijn, worden uiterlijk in maart 2022 aangeplant.

Voor € 20,- doneer je een complete olijfboom. Hiervoor krijgt je een digitaal certificaat op naam naar wens. Hierop staat dat deze olijfboom wordt aangeplant in de ‘ByRocco-olijfgaard’. Wil je het certificaat cadeau geven, dat kan. Druk het A4 certificaat af op 300 grams biotop, natuur créme en je hebt een prachtig certificaat.

Donateurs die een complete boom hebben gedoneerd komen ook op een gezamenlijk bord bij de ByRocco-olijfgaard te staan, en zijn later terug te vinden in de online database op naam. Wil jij een olijfboom doneren en een certificaat op naam ontvangen stuur dan een mail naar info@byrocco.com met als onderwerp Plant een Olijfboom in Palestina.

Belang van een ByRocco-Olijfgaard

Palestijnen voelen op veel verschillende manieren – biologisch, cultureel en religieus – een connectie met de olijfboom. In de loop van de tijd is de olijfboom een symbool geworden van vrede, hoop, wijsheid en welvaart. Voor de Palestijnen is daar een specifieke betekenis bijgekomen. De olijfboom is een symbool geworden voor de verbondenheid met het land.

De olijfboom is voor veel Palestijnen een belangrijke bron van inkomsten. Meer dan 70.000 boeren bezitten olijfbomen daarnaast worden nog meer mensen voorzien in hun levensonderhoud door diverse activiteiten rondom de olijfboom. Voor het groeien van olijven heeft een Palestijnse boer voor het grootste gedeelte van het jaar genoeg aan regenwater, alleen in juli en augustus is het nodig om in beide maanden een keer extra water te geven.

Één olijfboom geeft negen kilo olijven welke geperst worden tot ongeveer twee liter olijfolie. Honderd bomen leveren ongeveer 3.000 euro op, de meeste olie is voor eigen gebruik. Naast inkomsten uit olie en olijven genereert de olijfboom ook inkomsten door zijn hout dat gebruikt wordt voor handwerk of als brandstof.

Gedoneerde olijfbomen worden volledig aan de Palestijnse boeren gegeven. Zij mogen alles dat de boom geeft gebruiken voor eigen consumptie of het verkopen. Dit is een initiatief van ByRocco voor Palestina via Plant een Olijfboom.

Olijfboom
ByRocco Olijfgaard

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *