Home ยป We Care For Atlas 2

We Care For Atlas 2

Door een zeer slechte WiFi verbinding kunnen wij nu pas onze eerste verslag posten. Een lange dag was het eergisteren maar wel een productieve.

Vroeg vertrokken we vanaf Bin El Ouidane nadat eerst onze persoonlijke koffers op de imperials waren vast gemaakt. Plaats maken om de voedselpakketten te kunnen meenemen voor het eerste stuk van de route. In een dorp hebben we bij verscheidene lokale winkeliers de inkopen gedaan voor de eerste 60 voedselpakketten.

De auto volgeladen reden we verder op zoek naar een geschikte plek om deze in te pakken in zakken en ook te lunchen voordat we van de hoofdweg zouden afslaan om een binnenweg te nemen naar Imilchil. Een route zonder restaurants of hotels. Een route die alleen word gebruikt door de lokale bevolking. Allereerst gingen we op zoek naar Fatima Zohra. Dit jonge gehandicapte meisje met een onweerstaanbare lach hadden we tijdens de eerste reis ontmoet. Ze woont in een dorpje van 49 zeer behoeftige gezinnen. Het plan was om haar gezin en alle andere gezinnen in het dorp een voedselpakket uit te kunnen reiken. Nadat wij haar een nieuwe rolstoel had overhandigd waar ze ontzettend blij mee waren, stond haar moeder erop dat we thee met ze nuttigden. De warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking is niet te beschrijven.

Een paar kilometer buiten het dorp hebben we de pakketten in elkaar gezet op een vlakte en zijn we zelf uit gaan delen aan de mensen. Via een weg waar we niet meer dan 30-40 km kunnen rijden,vele bochten, duizelingwekkende hoogtes (we zitten op 2200 meter hoogte) extreme kraters in de weg hebben we voor het vallen van de avond 60 pakketten uit kunnen reiken en 2 individuele bejaarden een persoonlijke pakket kunnen toereiken.

Onze onderkomen was in een herberg in Imilchil waar het ongeveer 2 graden was. We zaten in de woonkamer rondom een houtkachel voordat we onze bedden zijn ingekropen. De volgende dag weer verder om nog 120 pakketten uit te delen in dit gebied. Geniet van wat jullie allemaal mogelijk hebben gemaakt en bedankt namens ons voor de vele vele blijde gezinnen van gisteren. We Care For Atlas 2

Volg:

1 Reactie

  1. 25 oktober 2020 / 14:56

    Wat mooi wat jullie doen! Zorg echt naar de mensen zelf brengen, ga vooral zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *