Home » We Care For Marrakech

We Care For Marrakech

Zoals jullie weten heb ik een week vrij genomen van al mijn activiteiten. Mensen die mij goed kennen weten dat mijn vakanties nooit echt vakanties zijn. Tijdens mijn reis, die ik geheel uit eigen zak heb gefinancierd. (dan zijn daar geen onduidelijkheden over) wilde ik ook iets voor andere betekenen.

ByRocco foundation kent geen grenzen. Ook tijdens onze vakanties is het voor ons vanzelfsprekend om projecten te draaien. Wat is begonnen met 1 project is uiteindelijk gegroeid tot 4 prachtige projecten genaamd We Care For Marrakech. Hierbij een update wat ik tijdens mijn vakantie allemaal heb weten te realiseren dankzij jullie donaties. Namens het ByRocco team ontzettend bedankt voor jullie donaties, vertrouwen en oprechte interesse.

Dag 1

Voor mijn komst heb ik contact opgenomen met een opvanghuis die wij structureel steunen. Momenteel telt dit opvanghuis 800 bewoners. Voor mijn komst naar Marrakech hebben wij doorgekregen dat dit opvanghuis opzoek was naar kleding voor de vrouwen afdeling waar ongeveer 200 vrouwen verblijven. Na mijn komst in Marrakech heb ik een bezoek gebracht aan dit opvanghuis tijdens dit gesprek met de directeur bleek al heel snel dat de behoeftes heel ergens anders waren.

Ik heb een rondleiding gehad in dit enorme complex en zag dat er voldoende kleding en dekens aanwezig waren. Deze waren inmiddels gedoneerd voor onze komst. Maar er is nog ontzettend VEEL hulp nodig. Ik heb een overzicht gekregen met voedingsmiddelen, medicijnen inclusief medische hulpmiddelen die dagelijks aan deze 800 bewoners toegediend moeten worden.

Mijn dag is begonnen met een stevig ontbijt om daarna naar al mijn afspraken te bezoeken. Ik ben op bezoek geweest bij 2 instellingen om een inventarisatie te doen van alles wat ze nodig hebben. Hierbij heb ik gekeken naar waar de nood het grootste is en hebben wij het volgende afgesproken. Een opvanghuis met 800 bewoners gaan wij vandaag voorzien van voedsel en medicijnen en medische hulpmiddelen.

Dag 2

Valentijnsdag hierbij heb ik onze vaste weeshuis bezocht. Ook hier heb ik weer een inventarisatie gemaakt en allemaal ingekocht en afgeleverd. Mijn Valentijnsdag heb ik gespendeerd met boodschappen doen zoveel mogelijk weeskinderen knuffelen, in bad stoppen en leuke outfits aangetrokken. Ik kon het niet laten om ze allemaal in bijpassende outfits te stylen. Dit weeshuis gaan wij voorzien van luiers, melk en wij willen een kamer inrichten voor alle baby’s.

Dag 3

Hierbij zijn wij benaderd door een netwerkcontact. Een dame die geen financiële middelen heeft is afhankelijk van medicijnen i.v.m. een spierziekte. De consequenties bij het niet innemen van deze medicijnen is dat ze geen controle heeft over haar spieren en zware epileptische aanvallen krijgt. Wij hebben geen seconde getwijfeld en zijn met haar naar de apotheek geweest. Ze is voorzien van 1 jaar lang medicatie. ByRocco foundation heeft de belofte gedaan om ook na dit jaar haar te voorzien van deze medicatie. Wij hopen dat met deze zorg de dame wat meer rust heeft verkregen.

Het was een heftige dag waarbij ik veel mooie mensen heb ontmoet die net als wij strijden voor minderbedeelden. Ik heb bewoners gesproken, gezien en zoveel mogelijk baby’s geknuffeld. Vandaag ga ik terug met zoveel mogelijk hulp voor iedereen. We Care For Marrakech. Ik hoop jullie ook

Dag 4

Er was nog een kleine donatie binnen gekomen. Aangezien ik inmiddels in het Atlas gebergte was heb ik dit gebruikt om een voedsel pakket samen te stellen voor een weduwe. Ik heb altijd een zwak voor opa’s en oma’s die helaas nog hard moeten werken. Uit persoonlijke titel probeer ik deze altijd onverwachts te verblijden met wat ze op dat moment nodig hebben.

Ik kan jullie vertellen dat ik een kei ben geworden in multitasken alleen boodschappen gedaan, inladen, uitdelen en foto’s gemaakt, maar gelukkig een hoop mooie dingen heb weten te realiseren. In de korte periode dat ik in Marrakech ben geweest. Ook heb ik gezien dat er nog veel meer gedaan moet worden. Vandaar dat ByRocco Foundation bezig is om We Care For Atlas deel 3 te organiseren. Hierbij willen wij iedereen uitnodigen om samen met ons ervoor te zorgen voor een beter/aangenamere leven voor iedereen.

Hou onze facebook pagina goed in de gate want er komen meer mooie projecten aan waarbij wij het fijn zouden vinden als jullie met ons mee reizen om dit allemaal te realiseren. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hierbij nogmaals alle donateurs, vrienden, volgers & team aan vrijwilligers BEDANKT YOU CARE FOR MARRAKECH 2.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *