We Care For Marrakech

Zoals jullie weten heb ik een week vrij genomen van al mijn activiteiten. Mensen die mij goed kennen weten dat mijn vakanties nooit echt vakanties zijn. Tijdens mijn reis, die ik geheel uit eigen zak heb gefinancierd. (dan zijn daar geen onduidelijkheden over) wilde ik ook iets voor andere betekenen. ByRocco foundation kent geen grenzen. Ook tijdens onze vakanties is het voor ons vanzelfsprekend om projecten te draaien. Wat is begonnen met 1 project is uiteindelijk gegroeid tot 4 prachtige projecten.

Hierbij een update wat ik tijdens mijn vakantie allemaal heb weten te realiseren dankzij jullie donaties. Namens het ByRocco team ontzettend bedankt voor jullie donaties, vertrouwen en oprechte interesse.

Dag 1: Voor mijn komst in Marrakech heb ik contact opgenomen met 1 van onze vaste tehuizen die wij steunen in Marrakech waar 800 bewoners wonen.Van onze contactpersoon hebben wij doorgekregen dat dit tehuis opzoek was naar kleding voor de vrouwen afdeling. ( 200 vrouwen). Na mijn komst in Marrakech heb ik een bezoek gebracht aan dit tehuis om een inventarisatie te doen naar de behoefte op dat moment. Maar tijdens het gesprek met de directeur van deze instelling bleek al heel snel dat de behoeftes heel ergens anders waren. Ik heb weer een rondleiding gehad in dit enorme complex en zag dat er voldoende kleding en dekens aanwezig waren. Deze waren inmiddels gedoneerd voor onze komst. Maar er is nog ontzettend VEEL hulp nodig. Ik heb een lijst gekregen met basis voedingsmiddelen en een medicijnen overzicht inc materiaal die dagelijks aan deze 800 bewoners toegediend worden. Na overleg met het ByRocco team hebben wij besloten om af wijken van de inkoop van kleding en zijn wij overgestapt naar het inkopen van basis voedingsmiddelen en de materialen voor de tehuis dokter.

Een update vanuit het prachtige Marrakech. Mijn dag is gisteren begonnen met een stevig ontbijt om daarna naar al mijn afspraken te gaan. Ik ben op bezoek geweest bij 2 instellingen om een inventarisatie te doen van alles wat ze nodig hebben. Hierbij heb ik gekeken naar waar de nood het grootste is en hebben gezamenlijk het volgende afgesproken. Een tehuis met 800 bewoners gaan wij vandaag voorzien van voedsel en medicijnen.

Dag 2: Valentijnsdag Hierbij heb ik 1 van onze vaste weeshuizen bezocht, en ook hier heb ik weer een inventarisatie gemaakt van waar de behoefte op dat moment is en dit heb ik allemaal ingekocht en afgeleverd bij ze.Mijn Valentijns dag heb ik gespendeerd met boodschappen doen en met zoveel mogelijk weeskinderen knuffelen, in bad stoppen, natuurlijk leuke outfits aangetrokken. Ik kon het niet laten om ze allemaal in bijpassende outfits te stylen en ik heb alle vrijwilligers advies gegeven om dit te blijven doen haha. Een weeshuis gaan wij voorzien van luiers, melk en wij willen een kamer inrichten voor alle baby’s.

Dag 3:Hierbij zijn wij benaderd door een netwerkcontact. Een dame die geen financiële middelen heeft is afhankelijk van medicijnen i.v.m. een spierziekte. De consequenties bij het niet innemen van deze medicijnen is dat ze geen controle heeft over haar spieren en daardoor zware epileptische aanvallen krijgt. Wij hebben geen seconde getwijfeld en zijn met haar naar de apotheek geweest. Ze is voorzien van 1 jaar lang medicatie. ByRocco foundation heeft de belofte gedaan om ook na dit jaar haar te voorzien van deze medicatie. Wij hopen dat met deze zorg de dame wat meer rust heeft verkregen.

Het was een heftige dag waarbij ik veel mooie mensen heb ontmoet die net als wij strijden voor minderbedeelden. Ik heb bewoners gesproken, gezien en zoveel mogelijk baby’s geknuffeld. Vandaag ga ik terug met zoveel mogelijk hulp voor iedereen. I Care For Marrakech. Ik hoop jullie ook

Dag 4:Er was nog een kleine donatie binnen gekomen. Aangezien ik inmiddels in het Atlas gebergte was heb ik dit gebruikt om een voedsel pakket samen te stellen voor een weduwe die wij zijn tegen gekomen tijdens onze eerste We Care For Atlas reis. Ik heb altijd een zwak voor opa’s en oma’s die helaas nog hard moeten werken. Uit persoonlijke titel probeer ik deze altijd onverwachts te verblijden met wat ze op dat moment nodig hebben.Ik kan jullie vertellen dat ik een kei ben geworden in multitasken alleen boodschappen gedaan, inladen, uitdelen en foto’s gemaakt, maar gelukkig een hoop mooie dingen heb weten te realiseren in de korte periode dat ik in Marrakech ben geweest. Ook heb ik gezien dat er nog veel meer gedaan moet worden. Vandaar dat Team ByRocco bezig is om We Care For Atlas deel 3 te organiseren. Hierbij willen wij iedereen uitnodigen om samen met ons ervoor te zorgen voor een beter/aangenamere leven voor iedereen. Hou onze facebook pagina goed in de gate want er komen meer mooie projecten aan waarbij wij het fijn zouden vinden als jullie met ons mee reizen om dit allemaal te realiseren.Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hierbij nogmaals alle donateurs, vrienden, volgers & team aan vrijwilligers BEDANKT.YOU CARE 2.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *