Home » Zoek je gedoneerde Olijfboom in Palestina

Zoek je gedoneerde Olijfboom in Palestina

Afgelopen plantseizoen zijn 4 ByRocco-olijfgaarden via plant een olijfboom in Palestina aangeplant. De olijfbomen zijn gegeven aan een boer uit een Palestijns dorp op de Westoever. En in naam van de donateurs geplant. Alle donateurs die een boom hebben gedoneerd komen met naam op een gezamenlijk bord bij de ByRocco-olijfgaard te staan, en zijn later terug te vinden in de online database op naam.

Alle gedoneerde olijfbomen worden volledig aan de Palestijnse boeren gegeven. Zij mogen alles dat de boom geeft gebruiken voor eigen consumptie of het verkopen. Afgelopen jaar hebben wij dankzij alle donateurs 4 ByRocco-olijfgaarden kunnen realiseren.

Waar is mijn boom geplant?

Je kunt via de database zien waar en bij welke boer de boom is aangeplant. Alle namen en bomen staan in de online database ná het planten van de bomen (tenzij je hebt aangegeven je naam niet op de plaquette en in de database te laten vermelden). Deze worden rond de zomer 2022 online gezet.

Hoe zoek je?

De database is Engelstalig. Vul in het online zoekformulier bij ‘Name’ een deel van de naam in (bijvoorbeeld achternaam), waarmee de boom werd gesponsord. Verder vul je niets in, zorg er ook voor dat je niet per ongeluk een extra spatie typt. Klik op ‘Submit search form’ en je kunt dan niet alleen de locatie van de boom maar ook de naam van de boer én foto’s vinden.

Ook foto’s bekijken.

Je kunt de foto’s vinden door op het icoontje te klikken welke staat voor de naam van de boer, in de kolom met “Farmer Name”.

ByRocco Olijfgaard

Je ziet dan een satellietkaartje met hetzelfde (pin drop) icoontje. Soms zijn er geen satellietbeelden beschikbaar, en dan zie je een grijs vlak met de tekst ‘Helaas hebben we hier geen beelden van’. Dat gaat dan over de Google-maps foto en niet over de foto’s van de olijfgaard.

Google Maps ByRocco Olijfgaard

Klik nogmaals op het rode pin-icoontje. Dan zie je een (aantal) foto(’s) van het land met de olijfgaard en de plaquette waar jouw boom in de grond staat. Je leest daar ook meestal een stukje over de achtergrond van de boer, scroll daarvoor op de foto omlaag en klik op de i van info. Om de foto’s goed te zien en op te slaan, kun je de foto downloaden door met de rechtermuisknop te klikken.

Kun je jouw boom niet vinden?

Lukt het niet om jouw boom of bomen te vinden, stuur ons dan een mail. Voor 2022 willen wij een ByRocco Foundation Voedselbos planten in het Rifgebied. Help je mee? Doneren kan via onderstaande doneer knop.

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *