Home » Yes! ByRocco heeft een ANBI-status

Yes! ByRocco heeft een ANBI-status

Anbi Keurmerk

Yes! We hebben de ANBI-status toegekend gekregen van de belastingdienst. Met die status zijn we officieel een Algemeen Nut Beogende Instelling die zich inzet voor het algemeen belang. We zijn trots op dit ‘keurmerk’ en zullen ons in de toekomst nog meer inzetten.

De Belastingdienst stelt voorwaarden aan een organisatie die een ANBI wil zijn. Een organisatie die daaraan voldoet, krijgt de ANBI-status. Dat is aantrekkelijk voor donateurs omdat giften een belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor losse giften via de giftenaftrek als via periodieke giften. Een ANBI zelf betaalt geen erf- of schenkbelasting.

Een ANBI moet 90% van haar inzet richten op het algemeen belang. Bij ByRocco Foundation kunnen wij met trots zeggen dat dit bij ons 100% is. Ze mag niet bedoeld zijn om winst te maken en moet voldoen aan eisen van integriteit. De leiding of het bestuur mag niet over het vermogen beslissen alsof het privévermogen is. Een ANBI mag ook niet teveel vermogen hebben. Voor alle onkostenvergoedingen zijn er strikte regels die ByRocco geheel uit eigen zak financeert. En een beleidsplan is verplicht. . Verder moet een ANBI op een internetsite een aantal vaste gegevens publiceren.

Doneren aan ByRocco Foundation is uiteraard een goede daad waarvoor je op verschillende manieren wordt beloond. o.a. door een glimlach. Wil jij weten hoeveel belastingvoordeel je hebt bij een schenking? Gebruik dan ons rekenmodel.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *